3 Ocak 2012 Salı

Mesele Dergisi 61. Sayısıyla Yeni Yıla Merhaba Diyor...

Mesele Dergisi, 61. Sayısıyla 2012'ye merhaba diyor. “Esnek çalışma rejimi: Cehennem veya isyan” başlığı altında işçi sınıfının durumunu Yasin Durak'ın Konya'daki işçi sınıfına dair çalışması ve Yunus Öztürk'ün emek politikalarıyla iktidar üzerine analizleri eşliğiyle kapak dosyası olarak işleyen dergide bu ay Ali Murat Hamarat, Ali Deniz Uslu, Müslüm Yücel, Volkan Aran, Hasan Turgut, Sarphan Uzunoğlu, Şöhret Baltaş gibi isimlerin yazıları yer alırken, Berat Günçıkan'ın Hüsnü Arkan'la yaptığı hem siyasete hem de bir başkaldırma eylemi olarak sanata dair söyleşi de yazılara eşlik ediyor.

Yeni sayıda Eric Hobsbawm'ın Arap Baharı ve Occupy hareketlerine dair BBC'ye verdiği röportajın öne çıkan kısımlarının çevirisinin yanı sıra Müslüm Yücel'in Dersim'ler, Dersim Katliamı ve Dersim yazısıyla gündemde olan Dersim tartışmalarına alternatif bir bakış sunuluyor.

Mesele'nin bu ayki konuları arasında öne çıkanlardan biri de sinema. “Dedemin İnsanları” ve “Bir Zamanlar Anadolu” yeni sayıda konuk ediliyor ve yönetmenlerinin ideolojik, sinemasal portrelerine filmler aracılığıyla bir bakış imkanı doğuyor.

İstanbul'un konuk ettiği Dali, Mesele'ye Özlem Altunok'un kalemiyle konuk edilirken, Mesele iki sevilene, farklı bir futbol figürü olarak Socrates'e ve sesiyle içimizde ayaklanma çıkaran Cesaria Evora'ya da veda etmeyi unutmuyor.

Okurlarımıza not:

Mesele Dergisi'nin web sitesine http://meseledergisi.blogspot.com adresinden, Mesele Facebook Grubuna ise http://www.facebook.com/group.php?gid=123736047643374 adresinden ulaşabilirsiniz.

http://www.meseledergisi.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder